©2019 by MijnDroomfabriek. Proudly created with Wix.com

Zoeken
  • Rian

Laatste wagonnetje

Gisteren officieel te horen gekregen dat mijn tijdelijke contract bij mijn huidige werkgever niet verlengd wordt. Dit is een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen die in de zorg doorgevoerd worden. Niet echt een donderslag bij heldere hemel maar het voelt toch anders dan gedacht.


Ik dacht wel voorbereid te zijn op dit bericht want het was een conclusie die ik zelf al lang had getrokken. Maar als je dan echt hoort dat het stopt, valt het toch tegen. Het voelt niet fijn om afgewezen te worden en het is helemaal niet fijn om te beseffen dat je die fijne collega’s gaat verlaten.


Het voelt alsof je samen in een sneltrein zit waaruit je plotseling met een aantal mensen wordt opgepakt en in het laatste wagonnetje gezet. Dat wagonnetje zit nog maar met een dun touwtje aan de sneltrein vast en je ziet zo wel dat dat touwtje op knappen staat. Nog even en dan dendert de trein verder zonder jou. Bah, dan sta je beteuterd te kijken naar een trein die snel uit jouw zicht verdwijnt.


Dan weet je wel dat het vast wel weer goed komt en elk einde is een nieuw begin en er komt vast wel weer een andere trein waar je op kunt stappen maar zover ben ik nu nog niet. Eerst maar eens even stilstaan bij wat ik verlies. Even de tijd nemen om te voelen wat ik hierbij voel en aan het idee te wennen.MijnDroomfabriek twittert onder de naam @MijnDroomtweets

0 keer bekeken