©2019 by MijnDroomfabriek. Proudly created with Wix.com

Zoeken
  • Rian

Stromen

Langzaam maar zeker begint de energie weer te stromen. En dat voelt zo fijn!

Hoe werkt dat eigenlijk met die energie? Waar en hoe laad je je eigen batterij weer op? Ik denk dat dat voor iedereen anders is. Wat ik geleerd heb de afgelopen tijd is om vooral heel goed naar mijn gevoel te luisteren. Als ik dat doe, kan ik prima voelen of iets me energie kost of dat het me energie oplevert.


Maar hoe doe je dat, luisteren naar je gevoel? Voor mij werkt het goed om dagelijks te mediteren. Even een kwartiertje of half uurtje stil zitten en je richten op je ademhaling. Mijn gedachten zet ik dan even in de wacht. Die zijn straks weer aan de beurt als ze dan nog steeds belangrijk denken te zijn. Door dit dagelijks te doen, lukt het ook steeds beter om die rust op te roepen tijdens de rest van de dag. Even een kort momentje pakken om te voelen hoe je je voelt. Dat begint al best aardig te lukken.


Verder helpt het enorm om met die dingen bezig te zijn waar je blij van wordt. Dat klinkt als een open deur en toch gebeurt het vaak niet. In de therapie die ik gevolgd heb heeft een hele tijd het doen van het huishouden centraal gestaan omdat dat iets was wat ik toch zeker weer helemaal alleen wilde doen en kunnen. Het lukte maar niet om dit doel te bereiken.


Pas toen ik me ging richten op werk wat ik leuk vind, kwam er weer energie vrij. Energie waarmee ik ook dat huishouden er weer bijna fluitend naast kan doen.

Doen wat je leuk vindt, geeft je zo veel energie dat je ook nog energie over houdt voor de dingen die er gewoon bij horen. Nu ik ervaren heb dat dit ook echt zo is, heb ik nog meer redenen om te doen waar ik blij van wordt!MijnDroomfabriek twittert onder de naam @MijnDroomtweets

0 keer bekeken