©2019 by MijnDroomfabriek. Proudly created with Wix.com

Zoeken
  • Rian

Te gast in Brazilië

Net terug uit Brazilië wil ik graag laten weten hoe we (mijn dochter van 11 en ik) Brazilië als gast hebben ervaren. Allereerst zijn we allerhartelijkst ontvangen door onze Nederlandse vrienden die in Sao Paulo wonen. Heel fijn om na zo'n lange reis vanuit het koude Nederland zo warm welkom te worden geheten. En geweldig om samen dit grote en indrukwekkende land te leren kennen. Een paar ervaringen die we op hebben gedaan wil ik hier graag delen

Samen met mijn vriendin heb ik een dagje Sao Paulo-stad gedaan. 's Morgens werden we opgehaald door een chauffeur. Dat is voor ons toch eigenlijk al bijzonder. Dat we hier niet helemaal aan gewend zijn blijkt al snel. Na de bezichtiging van het prachtige Theatre Municipal bellen we de chauffeur om te laten weten dat we graag weer opgehaald willen worden. We spreken af op welke plek en lopen daar naar toe. Na even wachten zien we hem staan en zwaaien we om te laten weten dat we hem gezien hebben en naar hem toe komen. We wachten even op het stoplicht om de drukke straat over te steken en komen aan op de plek waar de chauffeur en de auto staan....eh stonden. De auto is weg. Huh, hij stond hier toch echt?! Als we kijken naar de plek waar we vandaan komen zien we dat 'onze driver' naar de plek is gereden waar wij eerst stonden. Haha, ja natuurlijk. Het is wel heel Nederlands om aan te nemen dat we even zelf naar onze taxi toe lopen!

Onze dochter mag met de dochter van onze vrienden drie dagen mee naar de internationale school. Heel leuk en heel bijzonder! Hun dochter heeft vóór de carnavalsvakantie afgesproken dat ze samen een presentatie geven over Nederland op de maandag meteen na de carnavalsvakantie. De dames hebben zich goed voorbereid en een heleboel spullen meegenomen. Op het rooster, dat op het bord geschreven staat, is te lezen dat ze de dag hier niet mee beginnen, zoals afgesproken maar dat ze vanaf 11.00 uur tijd krijgen voor hun presentatie. Als we ze na school op gaan halen is onze verbazing (nou ja, eigenlijk vooral die van mij, want mijn vriendin is al het een en ander gewend) dan ook groot als blijkt dat ze helemaal geen presentatie hebben gegeven. Jammer, de dames zijn best teleurgesteld. Mijn dochter en ik leren hier dat een afspraak niet altijd een afspraak is, zoals we dat in Nederland gewend zijn. Gelukkig wordt het een en ander de dag erna goed gemaakt. Ze beginnen meteen 's morgens met het opbouwen van hun presentatie. Buiten! Onder het afdak in de schaduw. Geweldig! Naar wat we gehoord hebben, heeft hun presentatie bijna de hele dag geduurd, is het goed ontvangen door hun klasgenoten en hebben ze ook nog appelmoes en appelflappen gemaakt. Deze dag komen ze dan ook helemaal blij thuis!

Als laatste ervaring wil ik jullie even mee laten genieten van een optimaal genietmoment. In het weekend zijn we in Paraty geweest. Een schilderachtig dorpje aan de Atlantische Oceaan. Op zaterdag hebben we een boottocht gemaakt. Vanaf de boot genieten we van het prachtige landschap aan de kust en het blauwe blauw van de lucht en de oceaan. Af en toe wordt er een stop gemaakt zodat we een duik kunnen nemen in het heerlijke water. We snorkelen tussen de tropische vissen, zwemmen naar een onbewoond eiland en genieten van het heerlijke eten dat op de boot wordt klaargemaakt. Het is heel erg leuk dat we dit zo samen kunnen beleven. Echt genieten.

En dat is ook wat we deze (bijna) 2 weken gedaan hebben. We hebben echt genoten. Van het land, de zon, het lekkere eten en natuurlijk van elkaar. We hebben alle mogelijkheden benut om bij te kletsen en de dametjes hebben heerlijk samen gespeeld en gezwommen. Kortom een onvergetelijke ervaring die met recht een droomvakantie genoemd mag worden!

MijnDroomfabriek twittert onder de naam @MijnDroomtweets

0 keer bekeken