©2019 by MijnDroomfabriek. Proudly created with Wix.com

Zoeken
  • Rian

Wereldverbeteraar

De wereld beter en mooier maken. Dat is wat ik graag wil.

Maar hoe pak je dat nu aan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn dromen voor een betere wereld ook echt uit gaan komen?


Vanaf half februari doe ik mee aan het traineeship voor wereldverbeteraars. Samen met andere enthousiaste en voornamelijk jonge mensen in vier maanden tijd een project neerzetten dat er daadwerkelijk voor zorgt dat de wereld een beetje beter wordt.

Na een eerste gezamenlijk startweekend, gaat iedereen met zijn eigen groepje aan de slag om een project te bedenken en op te starten. Wij willen verantwoord eten makkelijk toegankelijk maken voor een grote groep mensen en daarbij ook nog ouderen betrekken om zo het contact in de buurt tussen jong en oud te bevorderen. Dat is het plan…en dan? Dan gaat het pas beginnen.


Hoe ga je zo’n plan uitvoeren, waar en met wie?

We zijn nu een dikke maand onderweg en de plannen die we hadden zijn al vele malen bijgesteld. Zoals het er nu uitziet, wordt Utrecht de plek waar we gaan starten. We zijn bezig om te onderzoeken met welke partijen we samen kunnen werken. En ook hier merken we dat dingen anders lopen dan gedacht en dat we het soms gewoon moeten hebben van toevallige ontmoetingen.


Het is in elk geval een ontzettend leuk, inspirerend traject met goede begeleiding om er voor te zorgen dat iedereen zich zowel op persoonlijk als op professioneel vlak optimaal kan ontwikkelen en de projecten ook daadwerkelijk slagen!MijnDroomfabriek twittert onder de naam @MijnDroomtweets

2 keer bekeken